Medium Jeannette Stuart  -
Recensie van het boek "Helderzien via 41 thema's"
van de auteur Jeannette Stuart
ISBN: 978-90-484-2953-0 

Jeannette blijft ons als lezers verrassen met haar nieuwe boek Helderzien via 41 thema's. Haar vorige boeken hadden de Numerologie als onderwerp en nu worden we door haar ondergedompeld in de Spirituele oceaan. Ik gebruik bewust het woord "ondergedompeld" want haar tempo van informatieverstrekking is heftig. Je hebt wel, tijdens het lezen, de tijd nodig om "adem" te halen om de informatie te laten landen. Het is wel heel veel, Jeannette had er wellicht beter 9 boeken van kunnen maken. 

Je hebt nu als lezer het gevoel dat, wanneer je een thema gelezen hebt, er nog een behoefte bestaat aan een vervolg. Jeannette heeft zo'n mooie afstemming dat de Geestelijke Wereld haar nog veel meer kan doorgeven. Het is nu de tijd dat de mensheid de echte "Waarheid" mag ontvangen en alleen de "verstaanders" zullen het begrijpen. De keuze om je te laten informeren ligt bij de persoonlijke wil van ieder mens. "Zoekt en Gij zult vinden" staat er geschreven en Jeannette wil ons, met haar nieuwe boek, aansporen om het onderzoek te starten. We kunnen het alleen "ondervinden" door in ons gevoel en niet in ons hoofd de antwoorden te vinden. 

De keuze om 41 thema's te behandelen is Numerologisch gezien een schot in de roos. Het getal 41 wordt het cijfer 5. Dus de lezer zal innerlijke vrijheid kunnen ervaren bij het lezen van dit boek, maar de 5 vrijheid wordt pas verworven door de 1 en de 4 te activeren. Dus geachte lezer het is geen boek om even snel door te werken. Het is een werkboek, wat van u discipline vraagt en u zeker zal spiegelen. 

U zou, met andere lezers, een kring kunnen vormen om samen, na het lezen/bestuderen van een thema, de informatie uit te diepen. U geeft dan de Engelen de mogelijkheid om mee te filosoferen en uw gedachten te inspireren. Voor de Engelen is het in deze overgangstijd belangrijk om met de Geesten die nu, via een lichaam, op de aarde leven samen te werken. In deze tijd wordt het licht lichter en het duister donkerder. Alles staat en valt met onze afstemming, er bestaat geen slechte of goede energie. Energie is energie, er is wel verschil van frequentie. De Hemel geeft ons in het moment van het "Nu" de keuze in welk energiebad we springen. In dit boek kunt u leren om u eerst af te stemmen op uw innerlijke gids. 

Het is voor u als lezer wel belangrijk om, dat voor u dit boek gaat bestuderen/lezen, u eerst het boek "Helderzien in 16 stappen" ook door Jeannette geschreven, gaat lezen. U kunt dan uw levensmissie ontdekken waardoor u met meer begrip dit boek zult kunnen lezen. 
Jeannette heeft opnieuw een klus geklaard, daarvoor mijn complimenten. Ik wens haar nog veel meer wijsheid/inzicht toe om de mensheid te blijven verrassen. Wel een advies om iets meer te doseren in de informatieverstrekking. Je hebt nu het gevoel dat tijdens het diner alle gangen tegelijk worden opgediend, dat is jammer. De kwaliteit van de informatie heeft een liefdevolle warmte en dat mag niet koud worden. 

Numeroloog, Gerrit Jansen te Doetinchem


Recensie van het boek "Helderzien via 41 thema's" 
van de auteur Jeannette Stuart
ISBN: 978-90-484-2953-0 

"Helderzien via 41 thema's" is een stimulans om zelf te ontdekken. Het biedt handreikingen om te komen tot beschouwing en zelfreflectie. Om betekenisvorming te vergroten: niet vanuit een aangereikte waarheid, maar vanuit de betekenis die je zelf kunt geven aan gebeurtenissen. Doel is een betere begripsvorming: van jezelf, van je leven. 

Het is knap hoe elk thema precies past op één bladzijde en dat het nergens geforceerd overkomt. Gevolg is wel, omdat het geen lichtzinnige kost betreft, dat onderwerpen ingedikt kunnen overkomen. Ik raad dan ook aan om kleine hapjes tegelijk te proeven, alsof het een machtige chocoladetaart betreft. En voldoende pauzes te nemen, zodat de tekst kan binnenkomen en zijn werk kan doen. Zelf heb ik het boek meerdere malen weggelegd. Tijd kan nodig zijn om alles op te nemen en de adviezen op te volgen. 

Het boek kan minder toegankelijk en praktisch overkomen dan de andere publicaties van Jeannette Stuart. Nadat we in de eerste twee boeken werden aangezet om in beweging te komen en te gaan doen, is het logisch dat we nu worden uitgenodigd om af en toe tot stilstand te komen, andere niveaus op te zoeken en bewust te worden. Je wordt als lezer in dat proces stap voor stap begeleid. 

De inhoud bevat een levensvisie en daarmee handvatten om met het leven om te gaan. Het kan zijn dat je zelf andere uitgangspunten hebt, dat je het aangebodene nog onvoldoende kunt bevatten, of dat het bijbehorende taalgebruik om gewenning vraagt. Je kunt het boek dan zien als een alternatieve manier om te duiden, te ontdekken, te ontwikkelen. 

De 41 thema's lenen zich al met al goed om te gebruiken als een gids. De route wordt aangegeven, maar als reiziger bepaal je zelf welke paden je daadwerkelijk gaat bewandelen.