Medium Jeannette Stuart  -
Recensie van het boek "Helderzien via 366 vragen"
van auteur Jeannette Stuart
ISBN: 9789048438983

Opnieuw verrast Jeannette ons met een boek. Haar vorige "kinderen" nodigde ons uit om dichter bij ons zelf  te komen en vooral te blijven. Maar deze keer heeft ze een vorm gekozen die ik nog niet eerder heb gezien. Je ontkomt niet meer aan jezelf door de spiegel die Jeannette je voorhoud. We kennen allemaal wel de scheurkalender, voor iedere dag een spreuk of een gedachte. Je leest het en verder gebeurt er niet altijd iets met je, je hoeft jezelf niet bloot te geven. Via dit boek wordt je op een prettige wijze aan het werk gezet. Je kunt door iets te ontkennen jezelf op een dwaalspoor zetten, maar dan ben je bezig als struisvogel om jezelf zand in de ogen te strooien. De vragen die Jeannette je aanbied hebben als primair doel een laag bij jezelf aan te boren waarvan het bestaan in vele levens door jou is ontkend. Je kunt pas een mening vormen als de juiste vraag wordt gesteld. Toen ik de vragen ging beantwoorden merkte ik dat er nog veel spiritueel arbeid verricht mag worden. Mijn ratio/ego heeft mij geregeld een veronderstelling aangereikt wat achteraf geen feit bleek te zijn. Wanneer er door Jeannette  wordt gevraagd wanneer je voor de laatste keer onredelijk bent geweest vergt het wel moed om dan eerlijk te zijn. Een leugentje om bestwil veroorzaakt al een verstoring binnen de Hemelse harmonie. 

Lieve lezer, ik wens je opnieuw veel leesplezier en vooral een veilig "thuiskomen" bij jezelf. Laat je niet teveel leiden door vast te houden aan de betreffende datum. Voor mij was het ook prettig om het boek tussen mijn handpalmen te houden en dan open te slaan. De vraag die dan links staat wordt mij dan aangereikt, links is ontvangen en rechts is geven. Dus wil je een ander een vraag stellen pak dan een vraag van de rechter pagina.

Numeroloog, Gerrit Jansen te Doetinchem.

Recensie van het boek "Helderzien via 366 vragen"
van auteur Jeannette Stuart
ISBN: 9789048438983

In “Helderzien via 366 vragen” stelt Jeannette Stuart je iedere dag van het jaar een vraag. Een vraag waarbij de beantwoording inzicht geeft. Zo wordt helderzien iets alledaags, iets heel normaals. Net zoals in haar andere boeken ontbreekt de poespas eromheen. Geen handleiding, geen uitleg waarom bepaalde vragen bij bepaalde dagen worden gesteld, geen toelichting. De eenvoud en het kernachtige kenmerkt haar boeken. 

Het is prettig niet gestuurd te worden. Jeannette laat je het onderwerp “helderzien” helemaal zelf ontdekken. Daarmee geeft ze ook haar visie op helderzien prijs.  Ze maakt het tot iets persoonlijks van jezelf. Ze stelt niet de vraag of je helderziend bent of niet. Ze biedt je handvatten om tot inzichten te komen welke dingen je helder ziet en welke (nog) niet. Daarmee wordt helderziendheid een eigenschap zoals zoveel andere kwaliteiten: een breed spectrum met allerlei vormen en nuances, bij vrijwel iedereen in een bepaalde mate (latent) aanwezig. 

Soms wil ik geholpen worden met de betekenisgeving van mijn antwoorden op de vragen. Wat zegt dat nou? Wat wil je mij laten inzien? Maar ik begrijp dat elke toelichting persoonlijk maatwerk is: dat past niet in een boek. Best knap eigenlijk, om mij het zelf te laten ontdekken. Om boeken te schrijven over iets dat niet in een boek te vangen is...

Luc de Boer