Medium Jeannette Stuart  -
Recensie van het luisterboek 
"Helderzien via 41 thema's"

De menselijke stem is een waardevol instrument. Baby's die nog in de baarmoeder vertoeven horen al stemmen, ze kunnen zich alvast leren afstemmen. Wanneer een koor gaat zingen zal de dirigent eerst stemmen om tot een harmonie te kunnen komen. Het gaat om de juiste toonzetting.

Jeannette heeft met dit luisterboek opnieuw weer een fijne snaar geraakt. Door de CD in volledige rust te beluisteren komt er een helende energie bij je naar binnen. Haar stem geeft je hoop en vertrouwen. De toonzetting geeft direct een verbinding tussen hoofd en hart. Voor mij geeft het beluisteren mij de mogelijkheid om direct naar het gevoel te gaan omdat ik de tekst niet vooraf hoef te lezen. Wanneer kinderen kunnen lezen is het voor de ouders belangrijk om het voorlezen niet te stoppen. Een kind behoud dan de mogelijkheid om het verhaal direct in te voelen.

De stem van Jeannette brengt je in bepaalde sfeer waardoor je bij innerlijke lagen komt waar je het bestaan nog niet van weet.
Zoals ook al op de CD staat vermeld: het luisterboek "Helderzien" brengt je in verbinding met je innerlijke stem.

Numeroloog, Gerrit Jansen, te Doetinchem 


Recensie van het luisterboek"Helderzien via 41 thema's" 

Hoera, we kunnen Jeannette niet alleen lezen, maar nu ook horen! Ze heeft haar boek “Helderzien via 41 thema’s” ingesproken, wat nieuwe mogelijkheden biedt om haar als gids te ervaren.

Het beluisteren van het materiaal geeft een andere belevenis. Je kunt je bijvoorbeeld meer richten op je eigen ontspanning. Je kunt je ogen sluiten, je richten op je adem en van daaruit open staan voor de woorden. Inhoudelijk kende ik het boek al. Het is compact materiaal, wat betekent dat je sommige zinnen meerdere keren wilt lezen om het tot je te nemen. De CD geeft je de mogelijkheid om per pagina (track) te luisteren en het dan te herhalen. Ik beveel het je aan om het op die manier in kleine delen te ervaren. Dat maakt dat je minder hard hoeft te werken en beter bij jezelf kunt blijven. Als een mantra laat je de woorden tot je komen. Je merkt vanzelf wel waar je blijft “hangen” in je aandacht, bij welke passage voor jou de toegevoegde waarde zit.

Jeannette heeft een rustige, duidelijke voorlees-stem. Ze spreekt neutraal, zonder in haar voordracht extra betekenis mee te geven. Dat is een logisch vervolg op haar manier van schrijven, waarin ze altijd de lezer –en nu dus de luisteraar- centraal stelt. Haar stem helpt jou, om beter op jezelf af te stemmen. Haar dienende werk, om de lezer te stimuleren tot zelfonderzoek en zelfinzicht, komt zo ook in deze luistervorm goed tot zijn recht.

Luc de Boer


Recensie van het luisterboek "Helderzien via 41 thema's" 

De CD ’s ‘Helderzien via 41 thema’s’  heeft iets bijzonders bij mij teweeggebracht. De eerste 2 keer dat ik de eerste cd luisterde viel ik in slaap. De stem van Jeannette werkt erg rustgevend en je wordt er niet moe van maar je wordt gewoon heel erg ontspannen en rustig. De keer erop dat ik de cd beluisterde merkte ik dat hetgeen gezegd werd wel degelijk op een of andere manier bij mij binnen is gekomen. Het klonk niet ‘vreemd’. Er vielen heel veel stukjes van de puzzel in elkaar en het gaf mij een zekere rust. Hierdoor voelde ik mij weer met beide benen op de grond komen. Het gaf (en geeft nog steeds) inzicht hoe ik met bepaalde situaties om kan gaan zonder mij mee te laten trekken met de negatieve energieën.  Hoe vaker ik de cd’s beluister hoe meer inzichten ik krijg, hoe helderder ik in mijn hoofd wordt, hoe makkelijker ik in bepaalde situaties kan handelen zonder de hele tijd heen en weer geslingerd te worden door mijn gevoelens. Erg waardevol en ik ben Jeannette heel erg dankbaar dat ik de kans heb gekregen deze cd’s te mogen beluisteren.

Marina de Jager, te Terborg.