Medium Jeannette Stuart  -
U kunt de boeken ook bestellen via de (plaatselijke) boekhandel en via internetwinkels onder andere; http://shop.lecturium.nl/boek/9984/helderzien-via-22-inzichten


 

Het volgende boek van Jeannette Stuart is medio maart 2019 te bestellen.
Recensie

Je hebt zelf de keuze gemaakt om hier op aarde te komen. Een cadeau die we zelf hebben gekozen en alleen nog hoeven uit te pakken. Hier krijg je een leven lang de tijd voor. Op je eigen tempo je leven leiden zoals jij dat wilt. Als regisseur je eigen film regisseren en produceren door bewust te luisteren naar je lichaam en ziel met als ondersteuning  veel kracht en een flinke dosis humor.

Resetten – dit voelt geweldig, heerlijk.
                        
Keuzes die je maakt vanuit jezelf en je hart. Zo mooi om dit te ervaren. Verlichting! Het is een heel proces om de film te produceren en het gaat je lukken. Door grenzen te stellen en de ander vergeven kun je de dingen loslaten en een nieuw begin maken. Zo dankbaar dat ik dit heb mee mogen maken en ervaren.

Dit boekje hoort zeker thuis in iedere bibliotheek waar je het kunt pakken als je het weer even nodig hebt of een ander hiermee een aanreiking wilt geven.
Door de liefdevolle toenadering en geestelijke hulp van Jeannette is het een hele rijkdom dat ik dit persoonlijk heb mogen ervaren en beleven en mee mag nemen in mijn film. 

Dankjewel hiervoor.

Lieve groet, Marina de Jager, te Terborg.Recensie van het boek "Helderzien via 22 inzichten"
van auteur Jeannette Stuart
ISBN: 9789048443918
  
Van harte proficiat geachte lezer, door het lezen van dit boek gaat uw proces van zelfkennis een nieuwe fase in. De 22 is binnen de numerologie een meestergetal en is, naast het aantal onderwerpen waarvan u kunt gaan genieten, ook het zielsgetal van Jeannette Stuart, de auteur van dit boek. U gaat vanuit uw binnenwereld het doel van "het Zijn" beter begrijpen. Jeannette heeft als trance medium een rechtstreeks contact met de bron en kan u zonder omwegen direct in uw hart raken.

Dit boek geeft troost omdat u gaat ervaren dat we nooit alleen zijn. Het licht zal liefdevol u steeds willen bemoedigen wanneer u bereid bent om uw levenslot te omarmen en u daar niet vanaf laat leiden door de buitenwereld. Zoals u in dit boek zult gaan ervaren worden we Thuis gebracht door onze dierbaren en worden we feestelijk welkom geheten. De Vader ziet Zijn kinderen al van verre komen, u wordt verwacht.

Nu is het zo, wat Jeannette heel mooi aangeeft, er wordt teruggekeken op ons leven. De vragen die o.a. te maken hebben met het "waarom" krijgen het juiste antwoord. Ook wordt u erop gewezen waar u de kansen niet optimaal heeft benut. Dus geachte lezer, u bent nu nog op de aarde en u kunt dus nu rangeren naar een ander spoor, u komt wellicht langs de juiste stations.

Wanneer we op reis gaan kan de reisgids ons begeleiden, de gids kent het programma. Jeannette is nu uw reisleidster die u aangeeft waar uw energiebron zit, de verbinding met deze bron geeft u onuitputtelijke energie en versterkt uw herinnering van alles wat u al wist.

Jeannette is de tolk die namens de Goddelijke wereld u de juiste tekst aangeeft, haar vertaling is kristal-helder. U kunt de energie voelen binnenstromen wanneer u, vanuit rust en stilte, het boek op een  van uw chakra's legt. Uw adem is u dankbaar.

Veel leesgenot en inspiratie toegewenst.  

Gerrit Jansen te Doetinchem.

Recensie van het luisterboek "Helderzien via 41 thema's"

De menselijke stem is een waardevol instrument. Baby's die nog in de baarmoeder vertoeven horen al stemmen, ze kunnen zich alvast leren afstemmen. Wanneer een koor gaat zingen zal de dirigent eerst stemmen om tot een harmonie te kunnen komen. Het gaat om de juiste toonzetting.

Jeannette heeft met dit luisterboek opnieuw weer een fijne snaar geraakt. Door de CD in volledige rust te beluisteren komt er een helende energie bij je naar binnen. Haar stem geeft je hoop en vertrouwen. De toonzetting geeft direct een verbinding tussen hoofd en hart. Voor mij geeft het beluisteren mij de mogelijkheid om direct naar het gevoel te gaan omdat ik de tekst niet vooraf hoef te lezen. Wanneer kinderen kunnen lezen is het voor de ouders belangrijk om het voorlezen niet te stoppen. Een kind behoud dan de mogelijkheid om het verhaal direct in te voelen.

De stem van Jeannette brengt je in bepaalde sfeer waardoor je bij innerlijke lagen komt waar je het bestaan nog niet van weet.
Zoals ook al op de CD staat vermeld: het luisterboek "Helderzien" brengt je in verbinding met je innerlijke stem.

Gerrit Jansen te Doetinchem.

Recensie van het luisterboek"Helderzien via 41 thema's" 

Hoera, we kunnen Jeannette niet alleen lezen, maar nu ook horen! Ze heeft haar boek “Helderzien via 41 thema’s” ingesproken, wat nieuwe mogelijkheden biedt om haar als gids te ervaren.

Het beluisteren van het materiaal geeft een andere belevenis. Je kunt je bijvoorbeeld meer richten op je eigen ontspanning. Je kunt je ogen sluiten, je richten op je adem en van daaruit open staan voor de woorden. Inhoudelijk kende ik het boek al. Het is compact materiaal, wat betekent dat je sommige zinnen meerdere keren wilt lezen om het tot je te nemen. De CD geeft je de mogelijkheid om per pagina (track) te luisteren en het dan te herhalen. Ik beveel het je aan om het op die manier in kleine delen te ervaren. Dat maakt dat je minder hard hoeft te werken en beter bij jezelf kunt blijven. Als een mantra laat je de woorden tot je komen. Je merkt vanzelf wel waar je blijft “hangen” in je aandacht, bij welke passage voor jou de toegevoegde waarde zit.

Jeannette heeft een rustige, duidelijke voorlees-stem. Ze spreekt neutraal, zonder in haar voordracht extra betekenis mee te geven. Dat is een logisch vervolg op haar manier van schrijven, waarin ze altijd de lezer –en nu dus de luisteraar- centraal stelt. Haar stem helpt jou, om beter op jezelf af te stemmen. Haar dienende werk, om de lezer te stimuleren tot zelfonderzoek en zelfinzicht, komt zo ook in deze luistervorm goed tot zijn recht.

Luc de Boer

Recensie van het luisterboek "Helderzien via 41 thema's" 

De CD ’s ‘Helderzien via 41 thema’s’  heeft iets bijzonders bij mij teweeggebracht. De eerste 2 keer dat ik de eerste cd luisterde viel ik in slaap. De stem van Jeannette werkt erg rustgevend en je wordt er niet moe van maar je wordt gewoon heel erg ontspannen en rustig. De keer erop dat ik de cd beluisterde merkte ik dat hetgeen gezegd werd wel degelijk op een of andere manier bij mij binnen is gekomen. Het klonk niet ‘vreemd’. Er vielen heel veel stukjes van de puzzel in elkaar en het gaf mij een zekere rust. Hierdoor voelde ik mij weer met beide benen op de grond komen. Het gaf (en geeft nog steeds) inzicht hoe ik met bepaalde situaties om kan gaan zonder mij mee te laten trekken met de negatieve energieën.  Hoe vaker ik de cd’s beluister hoe meer inzichten ik krijg, hoe helderder ik in mijn hoofd wordt, hoe makkelijker ik in bepaalde situaties kan handelen zonder de hele tijd heen en weer geslingerd te worden door mijn gevoelens. Erg waardevol en ik ben Jeannette heel erg dankbaar dat ik de kans heb gekregen deze cd’s te mogen beluisteren.

Marina de Jager, te Terborg.

Recensie van het boek   "Helderzien met 53 stuART kaarten"
van auteur Jeannette Stuart
ISBN: 9789048439799  

Wederom verrast Jeannette ons weer met een nieuw "kindje". Ook voor deze geboorte heeft er een spirituele bevruchting plaats gevonden. Jeannette heeft een open zuiver kanaal als verbinding met de Hemelse Zee. Haar werklust is opzienbarend, wanneer zij in een volgend leven naar de Aarde komt heeft ze genoeg te lezen vanuit haar eigen werk.
In dit boek kunnen we in de  kaarten van ons  leven kijken. Een kaart kan een wegwijzer zijn, maar wanneer je de kaart niet gaat uitvouwen krijg je onvoldoende zicht op de route.
Wanneer je in kleur droomt geeft de Hemel je een boodschap, een droom in zwart-wit is meestal een verwerking. Jeannette geeft ons met dit boek een wekelijkse boodschap vanuit de Hemel. Het is wel de bedoeling dat u de boodschap gaat uitpakken en het omzet in daadkracht. Veel mensen zetten de boodschappen in het kastje en halen dan weer nieuwe boodschappen, maar dat werkt niet. Ook met dit boek zou ik wel adviseren het als een werkboek te beschouwen. Bij een beslissing niet alleen de weekkaart raadplegen maar het boek vanuit het gevoel openslaan. U kunt natuurlijk ook van de kaarten een kopie maken waardoor u prachtige kaarten hebt.
Jeannette heeft weer een prestatie geleverd van formaat en daar ik wil haar graag mee feliciteren.

Gerrit Jansen te Doetinchem.

Recensie van het boek  "Helderzien via 8 werkwijzen"
van auteur Jeannette Stuart
ISBN:978 90 484 39 317

Wanneer er weer een boek uitkomt van Jeannette weet je dat de Hemel ons opnieuw een stukje van de levenspuzzel geeft. Het geeft een spirituele navigatie om je eigen blokkade te kunnen opheffen. Het zand wat wij, leven na leven, ons in de ogen hebben laten strooien kun je je door Jeannette laten uitspoelen. Dat er is gekozen voor 8 werkwijzen is mooi, de 8 geeft kracht om door te stromen waardoor er weer energie komt. En waar we energie van krijgen is konstruktief, alleen met bouwers kunnen we deze wereld transformeren.

Dat we met een taak op aarde komen is duidelijk, alleen zie ik de levensopdracht niet als opdracht maar als uitdaging, een opdracht kan wel eens een drukkend gevoel geven. De Hemel is liefde en zal ons alleen uitnodigen om te groeien in de ontwikkeling. Door te werken aan het versterken van je wijsheid geeft een transparantie, waardoor er inzicht/uitzicht komt. Hoe leger het hoofd hoe voller het hart.

Veel mensen denken dat ze voelen, na het lezen van dit boek komt men er vanzelf achter dat er nog veel werk te doen is om de code te vinden om de gevoelskluis te openen. Deze code kan Jeannette je geven. Voordat je het gesprek met Jeannette aangaat is het wijs om via dit boek je voor te bereiden. Het doseren van aangereikte informatie is verstandiger dan om alles tegelijk tot je te nemen. De reis is belangrijker dan de uiteindelijke bestemming. Lees dit boek niet te snel, laat ieder hoofdstuk een "gevoelsstuk" worden anders gaat uw "hoofd stuk".

Het einde van het leven wordt al in werking gezet na de geboorte, we worden gebaard en liggen later weer opgebaard. Jeannette kan met haar mooie inzichten een rol spelen bij de geboorte, de baby-analyse en de begeleiding bij een uitvaart, en alles wat zich gaat afspelen tussen geboorte en overlijden.  

Leg dit boek onder handbereik tijdens je levensweg, het zal je verlichting kunnen geven, waardoor de obstakels op je pad sneller opgelost kunnen worden.

Gerrit Jansen te Doetinchem.

Recensie van het boek "Helderzien via 8 werkwijzen"
van auteur Jeannette Stuart
ISBN: 978 90 484 39 317

In “Helderzien via 8 werkwijzen” geeft Jeannette Stuart een overzicht van haar aanbod als paragnostisch begeleider en auteur. Met haar boeken kon je als lezer zelf aan de slag. Zo kon je zelf kennismaken met numerologie en de toepassing ervaren. Met “Helderzien via 8 werkwijzen” is dat minder mogelijk.

De functie van dit boek is het presenteren van het totale aanbod van de auteur. Het is goed om dat vooraf te weten, anders ga je als lezer bijvoorbeeld op zoek naar hoe je de tabellen kunt invullen, wat er van je wordt verwacht of waar de gebruiksaanwijzing staat.
Een uitzondering vormt de voorbeeldberekening die kunt doen voor 2016. Zelf vond ik dat leuk om te doen en om het bijbehorende stukje tekst te lezen. Ik ervaar meer energie als ik in actie kan komen.

Kenmerkend voor Jeannette en dus ook nu herkenbaar, is de sobere, eenvoudige stijl en opmaak. Waar we in haar boeken tot nu toe aangezet werden om te doen en te ontdekken, biedt ze zichzelf nu ook duidelijk aan als gids en begeleider. Zelf uitzoeken en richting geven of daarin begeleid worden: het is beide mogelijk. Via boeken, workshops en een variatie aan consulten.

Zoals altijd stimuleert Jeannette om je levensopdracht te ontdekken. Dat is háár taak. Of en hoe je van haar aanbod gebruikt maakt, dat is helemaal aan jou.

Luc de Boer

Recensie van het boek "Helderzien via 366 vragen"
van auteur Jeannette Stuart
ISBN: 9789048438983

Opnieuw verrast Jeannette ons met een boek. Haar vorige "kinderen" nodigde ons uit om dichter bij ons zelf  te komen en vooral te blijven. Maar deze keer heeft ze een vorm gekozen die ik nog niet eerder heb gezien. Je ontkomt niet meer aan jezelf door de spiegel die Jeannette je voorhoud. We kennen allemaal wel de scheurkalender, voor iedere dag een spreuk of een gedachte. Je leest het en verder gebeurt er niet altijd iets met je, je hoeft jezelf niet bloot te geven. Via dit boek wordt je op een prettige wijze aan het werk gezet. Je kunt door iets te ontkennen jezelf op een dwaalspoor zetten, maar dan ben je bezig als struisvogel om jezelf zand in de ogen te strooien. De vragen die Jeannette je aanbied hebben als primair doel een laag bij jezelf aan te boren waarvan het bestaan in vele levens door jou is ontkend. Je kunt pas een mening vormen als de juiste vraag wordt gesteld. Toen ik de vragen ging beantwoorden merkte ik dat er nog veel spiritueel arbeid verricht mag worden. Mijn ratio/ego heeft mij geregeld een veronderstelling aangereikt wat achteraf geen feit bleek te zijn. Wanneer er door Jeannette  wordt gevraagd wanneer je voor de laatste keer onredelijk bent geweest vergt het wel moed om dan eerlijk te zijn. Een leugentje om bestwil veroorzaakt al een verstoring binnen de Hemelse harmonie. 

Lieve lezer, ik wens je opnieuw veel leesplezier en vooral een veilig "thuiskomen" bij jezelf. Laat je niet teveel leiden door vast te houden aan de betreffende datum. Voor mij was het ook prettig om het boek tussen mijn handpalmen te houden en dan open te slaan. De vraag die dan links staat wordt mij dan aangereikt, links is ontvangen en rechts is geven. Dus wil je een ander een vraag stellen pak dan een vraag van de rechter pagina.

Gerrit Jansen te Doetinchem.

Recensie van het boek "Helderzien via 366 vragen"
van auteur Jeannette Stuart
ISBN: 9789048438983

In “Helderzien via 366 vragen” stelt Jeannette Stuart je iedere dag van het jaar een vraag. Een vraag waarbij de beantwoording inzicht geeft. Zo wordt helderzien iets alledaags, iets heel normaals. Net zoals in haar andere boeken ontbreekt de poespas eromheen. Geen handleiding, geen uitleg waarom bepaalde vragen bij bepaalde dagen worden gesteld, geen toelichting. De eenvoud en het kernachtige kenmerkt haar boeken. 

Het is prettig niet gestuurd te worden. Jeannette laat je het onderwerp “helderzien” helemaal zelf ontdekken. Daarmee geeft ze ook haar visie op helderzien prijs.  Ze maakt het tot iets persoonlijks van jezelf. Ze stelt niet de vraag of je helderziend bent of niet. Ze biedt je handvatten om tot inzichten te komen welke dingen je helder ziet en welke (nog) niet. Daarmee wordt helderziendheid een eigenschap zoals zoveel andere kwaliteiten: een breed spectrum met allerlei vormen en nuances, bij vrijwel iedereen in een bepaalde mate (latent) aanwezig. 

Soms wil ik geholpen worden met de betekenisgeving van mijn antwoorden op de vragen. Wat zegt dat nou? Wat wil je mij laten inzien? Maar ik begrijp dat elke toelichting persoonlijk maatwerk is: dat past niet in een boek. Best knap eigenlijk, om mij het zelf te laten ontdekken. Om boeken te schrijven over iets dat niet in een boek te vangen is...

Luc de Boer

Recensie van het boek "Helderzien via 121 getallen"
van de auteur Jeannette Stuart
ISBN: 978-90-484-2217-3
 
De mens wordt door de buitenwereld steeds maar gedwongen om te "kijken" en daardoor komt hij/zij vast te zitten in het rationeel denkproces. Er is dus een grote behoefte om te leren "zien", want dan wordt er gevoeld en komt er kontakt met de binnenwereld.
 
Het boek "Helderzien via 121 getallen" is een goed hulpmiddel om een geboortekanaal van het voelen binnen te gaan. De keuze om te werken vanuit 121 getallen is numerologisch goed gevonden, samen maakt dit getal het cijfer 4. Dit cijfer staat voor logisch handelen vanuit discipline. Er mag dus gewerkt worden aan de verbinding met je eigenheid. De balans van de 2 wordt bijeen gehouden door de twee eentjes, dus harmonie ontstaat wanneer het lichaam/denken begrijpt wat de Geest/voelen bedoelt.
 
Op pagina 62 van haar boek geeft Jeannette de lezer een kijkje in haar levenskeuken. Vanuit het getal 62 laat ze de kracht (8) zien van haar eigen karmische (6) verbinding (2). Dat haar Geest besloten heeft om een 11 (haar geboortedatum) missie aan te gaan en te starten in een nog verdeeld Duitsland geeft aan dat ze met een opdracht is gekomen om de balans te herstellen.
 
Haar boek komt uit in 2011, deze cijfers komen terug in de 121 getallen. Het is nu de tijd dat de mensheid eerlijke inzichten gaat krijgen. Echter zonder handelingen ontstaat er geen veranderingen. Om het boek praktisch te gebruiken wordt er wel van je verwacht, om met behulp van een schaar, de getallen eerst los te maken van het geheel. Je bent dus vanaf het begin met alles verbonden en dat zal nooit een einde kennen.
 
Ik heb de leggingen als zeer treffend ervaren. Als numeroloog heb ik al veel informatie tot mij genomen maar deze vorm is voor mij verrassend. In de duidingen merk je dat Jeannette vanuit
 "de Bron" haar informatie heeft ontvangen. Steeds is de uitleg weer nieuw, ook al trek je hetzelfde getal, wat we mogen leren herhaalt zich meestal. De rivier blijft stromen en vanuit deze stroming komen er steeds weer nieuwe inzichten.
 
Herkenning is mooi maar de lezer wordt wel gevraagd om vanuit erkenning aan de slag te gaan want waar de weerstand wordt gevoeld zit de grootste uitdaging.
 
Jeannette heeft met hulp van haar "Goddelijke" helpers een nieuwe ster aan de "Licht-Hemel"
bevestigd met dit boek en ik kijk met belangstelling uit naar een vervolg.
 
Gerrit Jansen te Doetinchem.

Recensie van het boek "Helderzien via 121 getallen"
van de auteur Jeannette Stuart
ISBN: 978-90-484-2217-3
 
Jeannette heeft een handzaam boek geschreven dat een eenvoudige manier biedt om via een getallensysteem inzichten te ontvangen.
 
Weinig poespas, tot niets verplichtend, verrijkend. Je hebt wel eerst wat kopieer- en knipwerk te doen. Met een beetje creativiteit maak je je eigen mooie kaartenset. Daarna kun je aan de slag met één van de vijf voorbeeldleggingen of helemaal vanuit je eigen idee of vragen. Voel je vrij.
 
Het boek beschrijft per kaart de betekenis op een bondige en heldere manier. Vaak staan er vervolgvragen die zich meer richten op het specifieke punt van aandacht. Zo krijg je een oefening mee in verkenning en ontdekking van wat er bij jou speelt.
 
Een boek dat je in beweging zet; leuk om te lezen en prettig om te doen!
                                              
Luc de Boer
www.hspcoaching.nl

Recensie van het boek "Helderzien in 16 stappen"
van de auteur Jeannette Stuart
ISBN: 978-90-484-2554-9
 
Jeannette is productief in het presenteren van haar gedachtegoed, welke ze als medium rechtstreeks doorgegeven krijgt, en ieder "gegeven" word je "gegeven". Na het boek "Helderzien via 121 getallen" neemt Jeannette ons nu mee op haar spirituele pad via 16 stappen.
 
Op de cover staat vermeld dat het een eenvoudig effectief stappenplan is maar dat is voor de ingewijden bestemd. Als praktiserend numeroloog zou ik mij een ingewijde kunnen noemen, maar zelfs dan heb ik nog moeite gehad om dit boek te doorgronden. Voor de mensen die voor het eerst met numerologie in aanraking komen vergt dit boek toch wel enige voorkennis. Ook is de begeleiding van een deskundige gewenst om de 16 stappen te maken. Mensen die niet trainen voor een wandel-vierdaagse zullen dat tijdens de tocht zeker merken. Het boek is uitermate geschikt om als werkboek te dienen tijdens een consult/workshop/cursus Numerologie.
 
Jeannette heeft een hoge afstemming en is zich niet altijd bewust dat de lezer deze afstemming (nog) niet heeft. De mens is van nature altijd op zoek naar zingeving. Waarom ben ik hier en hoe kan ik mijn talenten optimaal benutten. Op deze vragen geeft dit boek antwoord, het helpt je herinneren wat je ooit beloofd hebt om hier op aarde uit te voeren. Ook het moment om een transformatie te ondergaan is, via het persoonlijk jaargetal, te berekenen. Door de boel is op zijn kop te zetten wordt meer minder en minder meer. Dit kan een opluchting geven wat konkreet via de ademhaling te merken is.
 
Om de medemens beter te begrijpen is dit boek ook prachtig, een partner kan wel eens in een levensperiode komen om tot rust te komen, die betreffende periode is via dit boek te berekenen. Vanuit respect is dan belangrijk om de broedende kip niet te storen binnen dit bezinningsproces.
 
Ik wil Jeannette een compliment maken dat ze nu ook weer de medemens een routebeschrijving geeft. Het is wel de verantwoordelijkheid van een ieder om zelf de routekaart uit te vouwen en dan van start te gaan. Jeannette zou daarin een goede gids kunnen zijn en daarom adviseer ik haar dan ook om de lezers uit te nodigen om samen met haar de tocht te starten. Dat kan praktisch door workshops/lezingen/consulten te geven met dit boek als uitgangspunt. Ik adviseer de lezers om daarvoor kontakt op te nemen met Jeannette, want zij is de "kok" die het Goddelijke recept heeft mogen ontvangen.
 
Gerrit Jansen te Doetinchem.

Recensie van het boek "Helderzien in 16 stappen"
van de auteur Jeannette Stuart
ISBN: 978-90-484-2554-9
 
Met “Helderzien in 16 stappen” zet Jeannette Stuart zelf een tweede stap als auteur van compacte boekjes over toegepaste numerologie. Zelf noemt ze het resultaat “toegankelijk”, “praktisch” en “gemakkelijk”. Is dat ook zo?
 
De vorm heb ik inderdaad als praktisch en gemakkelijk ervaren. Via een eenvoudige opzet word je van voor naar achter door het boek geleid. De inhoud stimuleert je eigen reflectie en betekenisgeving. Het geeft ruimte en maakt je geest flexibel. Voor degenen die kennis hebben van numerologie (en ik hoor daar niet bij), zal het ook van waarde zijn dat Jeannette met haar eigen concept iets toevoegt aan het bestaande. Het verrijkt kortom je eigen praktische inzicht en vaardigheden.
 
De toegankelijkheid van de tekst hangt denk ik samen met je eigen afstand tot het onderwerp. De getalbeschrijvingen zijn helder en kan ik goed volgen. Maar de uitleg bij de stappen kan ik soms minder goed plaatsen, zoals de zinsnede “generatie ontwikkelingsmogelijkheden”. Dan ervaar ik nog geen toegang en heb behoefte aan een andere formulering of nadere uitleg.
 
In de gebruiksaanwijzing adviseert Jeannette om het “niet te zien als een spelletje”. Toch heb ik het doorlopen van de stappen als speels ervaren. Het omzetten van je naam naar getallen, het opzoeken van de tekst bij het getal: dat zijn voor mij speelse en actieve elementen. Ik vind dat juist prettig. Het advies “pas geen dogma’s toe” is wat mij betreft ook toepasbaar op het gebruik van dit boek. Kies zelf of je het houdt bij speelse nieuwsgierigheid, of dat je de diepere lagen in jezelf ermee wilt ontdekken. In beide gevallen heb je een originele bijdrage in handen.
 

Recensie van het boek "Helderzien via 41 thema's"
van de auteur Jeannette Stuart
ISBN: 978-90-484-2953-0
 
Jeannette blijft ons als lezers verrassen met haar nieuwe boek Helderzien via 41 thema's. Haar vorige boeken hadden de Numerologie als onderwerp en nu worden we door haar ondergedompeld in de Spirituele oceaan. Ik gebruik bewust het woord "ondergedompeld" want haar tempo van informatieverstrekking is heftig. Je hebt wel, tijdens het lezen, de tijd nodig om "adem" te halen om de informatie te laten landen. Het is wel heel veel, Jeannette had er wellicht beter 9 boeken van kunnen maken.
 
Je hebt nu als lezer het gevoel dat, wanneer je een thema gelezen hebt, er nog een behoefte bestaat aan een vervolg. Jeannette heeft zo'n mooie afstemming dat de Geestelijke Wereld haar nog veel meer kan doorgeven. Het is nu de tijd dat de mensheid de echte "Waarheid" mag ontvangen en alleen de "verstaanders" zullen het begrijpen. De keuze om je te laten informeren ligt bij de persoonlijke wil van ieder mens. "Zoekt en Gij zult vinden" staat er geschreven en Jeannette wil ons, met haar nieuwe boek, aansporen om het onderzoek te starten. We kunnen het alleen "ondervinden" door in ons gevoel en niet in ons hoofd de antwoorden te vinden.
 
De keuze om 41 thema's te behandelen is Numerologisch gezien een schot in de roos. Het getal 41 wordt het cijfer 5. Dus de lezer zal innerlijke vrijheid kunnen ervaren bij het lezen van dit boek, maar de 5 vrijheid wordt pas verworven door de 1 en de 4 te activeren. Dus geachte lezer het is geen boek om even snel door te werken. Het is een werkboek, wat van u discipline vraagt en u zeker zal spiegelen.
 
U zou, met andere lezers, een kring kunnen vormen om samen, na het lezen/bestuderen van een thema, de informatie uit te diepen. U geeft dan de Engelen de mogelijkheid om mee te filosoferen en uw gedachten te inspireren. Voor de Engelen is het in deze overgangstijd belangrijk om met de Geesten die nu, via een lichaam, op de aarde leven samen te werken. In deze tijd wordt het licht lichter en het duister donkerder. Alles staat en valt met onze afstemming, er bestaat geen slechte of goede energie. Energie is energie, er is wel verschil van frequentie. De Hemel geeft ons in het moment van het "Nu" de keuze in welk energiebad we springen. In dit boek kunt u leren om u eerst af te stemmen op uw innerlijke gids.
 
Het is voor u als lezer wel belangrijk om, dat voor u dit boek gaat bestuderen/lezen, u eerst het boek "Helderzien in 16 stappen" ook door Jeannette geschreven, gaat lezen. U kunt dan uw levensmissie ontdekken waardoor u met meer begrip dit boek zult kunnen lezen.
 
Jeannette heeft opnieuw een klus geklaard, daarvoor mijn complimenten. Ik wens haar nog veel meer wijsheid/inzicht toe om de mensheid te blijven verrassen. Wel een advies om iets meer te doseren in de informatieverstrekking. Je hebt nu het gevoel dat tijdens het diner alle gangen tegelijk worden opgediend, dat is jammer. De kwaliteit van de informatie heeft een liefdevolle warmte en dat mag niet koud worden.
 
Gerrit Jansen te Doetinchem.

Recensie van het boek "Helderzien via 41 thema's" 
van de auteur Jeannette Stuart
ISBN: 978-90-484-2953-0
 
"Helderzien via 41 thema's" is een stimulans om zelf te ontdekken. Het biedt handreikingen om te komen tot beschouwing en zelfreflectie. Om betekenisvorming te vergroten: niet vanuit een aangereikte waarheid, maar vanuit de betekenis die je zelf kunt geven aan gebeurtenissen. Doel is een betere begripsvorming: van jezelf, van je leven.
 
Het is knap hoe elk thema precies past op één bladzijde en dat het nergens geforceerd overkomt. Gevolg is wel, omdat het geen lichtzinnige kost betreft, dat onderwerpen ingedikt kunnen overkomen. Ik raad dan ook aan om kleine hapjes tegelijk te proeven, alsof het een machtige chocoladetaart betreft. En voldoende pauzes te nemen, zodat de tekst kan binnenkomen en zijn werk kan doen. Zelf heb ik het boek meerdere malen weggelegd. Tijd kan nodig zijn om alles op te nemen en de adviezen op te volgen.
 
Het boek kan minder toegankelijk en praktisch overkomen dan de andere publicaties van Jeannette Stuart. Nadat we in de eerste twee boeken werden aangezet om in beweging te komen en te gaan doen, is het logisch dat we nu worden uitgenodigd om af en toe tot stilstand te komen, andere niveaus op te zoeken en bewust te worden. Je wordt als lezer in dat proces stap voor stap begeleid.
 
De inhoud bevat een levensvisie en daarmee handvatten om met het leven om te gaan. Het kan zijn dat je zelf andere uitgangspunten hebt, dat je het aangebodene nog onvoldoende kunt bevatten, of dat het bijbehorende taalgebruik om gewenning vraagt. Je kunt het boek dan zien als een alternatieve manier om te duiden, te ontdekken, te ontwikkelen.
 
De 41 thema's lenen zich al met al goed om te gebruiken als een gids. De route wordt aangegeven, maar als reiziger bepaal je zelf welke paden je daadwerkelijk gaat bewandelen.